Peuterspeelzaal Delft: van voorschool naar basisschool

Zodra uw kind 2 jaar is, mag hij of zij naar de voorschool. Op een voorschool ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs en worden ze voorbereid op de basisschool. De kinderen nemen deel aan kringspelletjes, zingen liedjes en maken knutselwerkjes. We werken met een vast team van pedagogisch medewerkers, waardoor uw kind altijd vertrouwde gezichten ziet. Dit zorgt niet alleen voor een gevoel van veiligheid bij uw kind, maar draagt vooral ook bij aan zijn of haar ontwikkeling.

Onze voorscholen (voorheen peuterspeelzalen)

De peuterspeelzaal van vroeger heeft zich ontwikkeld tot voorschool, een plek waar pedagogisch medewerkers de peuters spelenderwijs stimuleren in hun ontwikkeling en de peuters worden voorbereid op de basisschool. Op een voorschool speelt en leert uw kind samen met ander kinderen. De voorschool wordt geleid door twee pedagogisch medewerkers, die met een VVE (voor en vroegschoolse educatie) -programma werken. Kinderen hoeven geen VVE-verwijzing te hebben om naar één van onze voorscholen in Delft te mogen komen. Voorschoolse educatie is niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk. Samen met andere kinderen gaat uw peuter bijvoorbeeld buiten spelen, muziek maken en knutselen. Deze ervaringen op de voorschool maken de overstap naar groep 1 van de basisschool veel makkelijker!

Aanbod

Delftse peuterspeelscholen heeft 10 voorscholen (voorheen peuterspeelzalen) in Delft, waardoor er altijd een voorschool of peuterspeelzaal bij u in de buurt is. Op de voorschool in Delft oefenen we spelenderwijs met zelfstandigheid, sociale vaardigheden, taal, rekenen en motoriek. Dit doen we aan de hand van de VVE (voor en vroegschoolse educatie) -methode Piramide en het volgsysteem KIJK!. Bij Piramide staat elke twee tot vier weken een ander thema centraal, zoals lente, feest of verkeer. Alle activiteiten zijn dan gericht op dit thema. Kinderen komen op vaste dagen naar de voorschool. Kinderen van groep 1 komen op maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Kinderen van groep 2 komen op dinsdag en donderdag van 08.30 uur tot 13.00 uur. Heeft u voor uw kind een VVE verwijzing van het JGZ ontvangen? Dan plaatsen wij uw kind op de lijst voor uitbreiding naar 5 ochtenden. Hoe sneller wij de VVE verwijzing ontvangen, hoe groter de kans dat de plaatsing voor uw kind met 3 jaar en 1,5 maanden uitgebreid kan worden. Bent u benieuwd hoe een dag op een voorschool eruitziet? Wij ontvangen u graag! Neem contact op met de gewenste voorschool om een afspraak te maken.

Inschrijven

Zoals vermeld biedt voorschoolse educatie zowel plezier als ontwikkelmogelijkheden. Wilt u uw kind inschrijven voor een voorschool op één van onze 10 Delftse peuterspeelscholen? Dan kunt u het inschrijfformulier invullen op onze website, waarop u kunt aangeven naar welke locatie uw voorkeur uitgaat. Inschrijven is mogelijk op elk gewenst moment, dit kan al vanaf de geboorte nadat uw kind een BSN heeft ontvangen, maar kan ook op latere leeftijd. Houd wel rekening met mogelijke wachttijden. Wilt u weten of er plek beschikbaar is op uw voorkeurslocatie, neem dan contact op met ons kantoor via 015-2148448. Als u hulp nodig heeft bij het inschrijven, of als u nog vragen heeft, kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een peuterspeelzaal en een voorschool?

De peuterspeelzaal van vroeger heeft zich ontwikkeld tot voorschool, een plek waar pedagogisch medewerkers de peuters spelenderwijs stimuleren in hun ontwikkeling en peuters worden voorbereid op de basisschool.

Wat is een voorschool (voorheen peuterspeelzaal)?

Op een voorschool (voorheen peuterspeelzaal) worden kinderen op een speelse manier gestimuleerd in hun ontwikkeling. De voorschool biedt een gezellige ruimte met diverse spelmogelijkheden en materialen. Samen met andere peuters wordt er geoefend met samenspel, zelfstandigheid, taal, rekenen en motoriek. Zo wordt uw kind spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind naar de voorschool (voorheen peuterspeelzaal)?

Een voorschool of peuterspeelzaal is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Zodra uw kind 2 jaar wordt, ontvangen wij uw kind graag op één van onze voorscholen in Delft. Schrijf uw kind wel tijdig in voor een voorschool. Zo is de kans op een plekje het grootst.

Wat zijn de kosten van een voorschool (voorheen peuterspeelzaal)?

De kosten voor een voorschool of peuterspeelzaal zijn afhankelijk van uw gezinssituatie en -inkomen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven voor ouders die wel en niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Wanneer kan ik mijn kind het best inschrijven voor een voorschool (voorheen peuterspeelzaal)?

Inschrijven is mogelijk op elk gewenst moment, dit kan al vanaf de geboorte nadat uw kind een BSN heeft ontvangen, maar kan ook op latere leeftijd. Houd wel rekening met mogelijke wachttijden. Als u wilt weten of er plek beschikbaar is op uw voorkeurslocatie, neem dan contact op met ons kantoor via 015-2148448.

Is het mogelijk dat mijn kind andere dagen of minder dagen naar de voorschool (voorheen peuterspeelzaal) komt?

Wij werken op al onze locaties met vaste groepen, die minimaal 10 uur per week met de methode Piramide werken.
Kinderen die geplaatst zitten in groep 1 komen op maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.
Kinderen die geplaats zitten in groep 2 komen op dinsdag en donderdag van 08.30 tot 13.30 uur.
Het is niet mogelijk om een andere combinatie van dagen te kiezen.

Ik woon niet in Delft, kan mijn kind dan wel in Delft naar een voorschool (voorheen peuterspeelzaal)?

Kinderen die niet woonachtig zijn in Delft, kunnen ook geplaatst worden op onze locaties. Tabel 2 is dan van toepassing.

 

Wat kost het


Meer informatie over de kosten vindt u hier.

Uw kind inschrijven?

Meer informatie over inschrijven vindt u hier.